Принц Едуард идва в България 15.01 | 07:55

Принцът е проявил интерес към процеса на деинституционализацията на малчуганите у нас

От Кремена Бедерева

Третият син на британската кралица Елизабет и принц Филип - принц Едуард, ще посети България между 14 и 16 март, потвърдиха от официалния сайт на кралския двор, Министерството на външните работи и британското посолство в София.

Принцът е проявил интерес към процеса на деинституционализацията на малчуганите у нас по пример на семейството си, което традиционно се занимава с благотворителност, насочена към децата в риск.

Това съобщиха от социалното министерство. Засега единствените сигурни срещи на кралската особа са с шефовете на институции и неправителствени организации, занимаващи се с извеждането на децата от социалните домове.

Програмата на принца и придружаващите го лица все още не е окончателно готова, обясниха от британското посолство у нас. Предполага се, че той ще се срещне и с премиера Бойко Борисов.

Програмата му ще включва и посещение на детски социален дом, както и на някои столични забележителности. Принц Едуард е седмият в линията за онаследяване на трона.

Извън ангажиментите му като представител на кралския двор и офицер от армията той се интересува от изкуство, спорт и организации, подпомагащи млади хора, уточняват от външното министерство.

Водещи

Най-четени