Принц Уйлям утеши сираче: Бях гневен и мълчах като умря мама 12.01 | 20:08

Престолонаследникът разказа на детето за чувствата си след смъртта на Лейди Даяна

От iNews.bg

Британският престолонаследник принц Уилям се опита да утеши малко момиче, загубило баща си, като разказа за чувствата си след смъртта на своята майка - принцеса Даяна, която загина в катастрофа в Париж през август 1997 г., съобщи Асошиейтед прес.

По време на посещението си в благотворителната организация за осиротели деца "Чайлд бирийвмънт" в Лондон, принц Уилям разговаря тихо с неутешимата 9-годишна Ифа за загубата на баща й. Той й казал, че е преживял същото.

"Знаеш ли какво ми се случи? И аз загубих мама, когато бях малък. Аз бях на 15, а брат ми на 12. Като тийнейджър бях много гневен и ми беше трудно да говоря за смъртта на мама", споделил той на момиченцето.

"Това беше нещо много лично, много специално", каза Лорна Айрланд за коментарите му.

Принц Уилям е патрон на благотворителната организация, която е била подкрепяна и от Лейди Даяна. Тя е на името на принцеса даяна и ще организира събития в нейна памет, като ще учреди и международна награда за млади хора.

Братът на принцеса Даяна - граф Спенсър, предвижда изложба в семейното имение и мероприятие за набиране на средства, предаде БТА.

Водещи

Най-четени