Принц Филип отбелязва 91-вия си рожден ден 10.06 | 13:44

Съпругът на Елизабет II ще посрещне празника си извън болницата в тиха семейна обстановка

От Виолета Малинкова

Съпругът на кралица Елизабет II - принц Филип, беше изписан от болницата, съобщи AFP. Така днес (10 юни) той ще може да посрещне рождения си ден в добро здраве и семейна обстановка.

Херцогът на Единбург беше откаран по спешност в медицинското заведение "Крал Едуард VII" в понеделник (4 юни) с инфекция на пикочния мехур. Принцът трябваше да бъде хоспитализиран в разгара на тържествата в чест на диамантения юбилей на кралица Елизабет II, посветен на 60-годишнината от царуването ѝ.

За последните шест месеца това е втората хоспитализация на аристократичната особа. През декември 2011 г. той отново лежа в болница с болки в гърдите. Тогава за лечението му беше необходима, по думите на лекуващите го лекари, малка хирургическа интервенция за премахване на запушването на коронарната артерия, което беше причината за болките му.

Принц Филип беше изписан от болницата ден преди 91-вия си рожден ден, който предстои да отбележи днес - 10 юни 2012 г. От пресслужбата на Бъкингамския дворец съобщиха, че кралската особа ще отпразнува своя рожден ден в тиха семейна обстановка.

AFP припомня, че 60-годишнината от царуването на съпругата му - кралица Елизабет II, беше отбелязана на река Темза с огромен тържествен парад с флотилия от кораби и лодки. Флотилията се състоеше от над 1 000 кораба – цифра, благодарение на която пищното тържество беше увековечено в Книгата на рекордите на Гинес.

Водещи

Най-четени