Принц Хари заминава за Южния полюс със счупен палец на крака 28.10 | 21:35

Антарктическата експедиция ще бъде с благотворителна цел

От Елица Елефтерова

Принц Хари си счупи палеца на крака, но въпреки това ще участва в експедиция в Антарктика, която трябва да се проведе през ноември и декември, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на двореца Кенсингтън.

Счупването не е болезнено. Известно време обаче принц Хари трябва да бъде по-внимателен. Не се съобщават подробности за обстоятелствата, при които принц Хари е счупил пръста си. Антарктическата експедиция ще бъде с благотворителна цел, съобщава БТА. В нея ще участват бивши британски военнослужещи, ранени във въоръжени конфликти.

Освен тях ще се включат и знаменитости. Принц Хари ще оглави британския отбор. Ще има също отбор на САЩ и на страните от Общността на нациите. Водач на американския отбор ще бъде шведският актьор Александър Скарсгард, а на отбора на Общността - актьорът Доминик Уест.

През 2011 г. принц Хари участва в подобна експедиция, но до Северния полюс. Целта на експедицията бе да привлече общественото внимание към проблема на военните ветерани и инвалиди и да помогне за набирането на средства, които ще се използват за лечение на бивши военнослужещи и за адаптацията им към цивилния живот.




Водещи