Принц Чарлз стана на 64 г. - и "кръстник" на гъсок 14.11 | 17:57

Духов оркестър изпълни песента им "When I'm Sixty-Four" по случай 64-тия рожден ден на принца

От Гергана Златкова

Принц Чарлз духна 64 свещички под звуците на "Бийтълс" в Нова Зеландия в компанията на известния режисьор Питър Джаксън, предаде AFP.

Принцът и неговата съпруга, херцогинята на Корнуол Камила, бяха специалните гости на официален прием в седалището на правителството в Уелингтън. На празненството бяха поканени 64 гости, всички родени на 14 ноември и на възраст между 18 и 101 години, предаде БТА.

Военен духов оркестър изпълни култовия хит на "Бийтълс" "When I'm Sixty-Four", написан от Пол Маккартни. След това Чарлз и Камила участваха в дегустация на местни ястия и специалитети.

"Нямате си представа колко съм щастлив. Това е най-хубавият подарък за рожден ден, какъвто не съм имал от доста време!", коментира принц Чарлз.

Кралската двойка е на официална обиколка в Азиатско-тихоокеанския регион в рамките на честванията на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора.

Нова Зеландия бе последният етап от визитата на принц Чарлз и Камила, която приключва с отпътуването им в петък.

Защитници на правата на животните във Великобритания пък кръстиха спасен гъсок на името на престолонаследника, пише Contactmusic.

Активисти от PETA (Хора за етично отношение към животните) наскоро са спасили три птици от ферма за производство на гъши пастет във Франция. Представителите на организацията постоянно хвалят принц Чарлз заради позицията му срещу мъчителния за птиците процес на производство на деликатеса.

Поради тази причина и по случай рождения ден на престолонаследника от PETA са решили да кръстят една от трите птици на негово име.

Гъсокът Принц Чарлз ще прекара остатъка от дните си в приют за животни във Франция, където компания ще му прави сър Роджър - негов събрат, кръстен на актьора Роджър Мур. Бившият Джеймс Бонд е говорител на кампанията на PETA срещу производството на гъши пастет.

Водещи

Най-четени