Пускат в Русия премиерата на филма за Едуард Сноудън 14.09 | 20:40

Продукцията на Оливър Стоун е нежелана в Америка

От iNews.bg

По кината в Русия излиза филмът на култовия холивудски режисьор Оливър Стоун за Едуард Сноудън, бившия агент-програмист на спецслужбите на САЩ. През 2013 г. той сам демонстрира на целия свят как вездесъщите очи и уши на американското електронно разузнаване, което под предлог за борба с тероризма разклати стола на възпяваните в САЩ граждански свободи, проверявайки съдържанието на компютрите и телефоните не само на десетки милиони хора по целия свят, но и на няколко световни лидери. Това съобщава вестник "Российская газета", цитиран от Фокус. 

Работата над "Сноудън" е продължила две години. В главната роля на прокудения бивш агент е актьорът Джоузеф Гордън Левит.

Дори за такъв мастит режисьор като Стоун, е било предизвикателство да се заеме със скорошния и остър сюжет, който дискредитира правителството и спецслужбите на САЩ, ставайки източник за множество междудържавни скандали.

Но историята съдържа всички елементи на класически сюжет: политически интриги, заговор на правителството и разочарован американски патриот в центъра на събитията.   

Водещи

Най-четени