Радина Кърджилова е новата Жулиета 18.09 | 14:59

Получава ролята-мечта, заедно с място в гримьорната на някогашната любима на Деян Донков

От Олга Андреева

Сериалът "Стъклен дом" може и да приключи, но сериозните професионални ангажименти за младата актриса Радина Кърджилова, чиято звезда изгря именно на телевизионния екран, тепърва започват.

Нов театрален сезон – нов дом. Това правило е в сила за актрисата, която отсега нататък ще можем да гледаме на сцената на Театър "Българска армия".

Предстои да я видим в три премиерни заглавия, а ролята, която ѝ е отредена в едно от тях, е мечтата на много млади актриси – тази на Жулиета. Това разкри пред iNews директорът на театъра Мирослав Пашов.

Преди да се превъплъти в култовата роля обаче, репетициите за която ще започнат в края на ноември -началото на декември, Радина ще дебютира на сцената на ТБА в постановките "Кой се страхува от Вирджиния Улф?" от Едуард Олби (12 октомври) и "Декамерон" на Джовани Бокачо (края на ноември).

Именно поканата на режисьора проф. Красимир Спасов към Кърджилова да участва във "Вирджиния Улф" се превръща в своеобразния пропуск, който ѝ отваря вратите за театъра на "Раковски” № 98".

"Радина направи изключително впечатление на работещо момиче, на добра актриса и аз мисля, че това надделя при поканата да бъде част от ТБА. За една млада актриса, начинаеща, тръгваща в театъра, три роли една след друга, мисля че е нещо изключително сериозно", подчерта Пашов.

Радина се присъединява към трупата на театъра, в която са актьори като Васил Михайлов, Пламена Гетова, Веселин Ранков, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Иван Радоев.

Тя ще бъде в една гримьорна с други млади колежки - Александра Сърчаджиева, Нети, Екатерина Стоянова, Лидия Инджова, Гергана Данданова, както и с утвърдени имена като Мимоза Базова и Радосвета Василева.

Любопитен е фактът, че настоящата изгора на Деян Донков ще дели гримьорна с бившата му любима и майка на детето му, Анастасия Ингилизова. За коя това ще бъде по-голямо изпитание, времето ще покаже.

Скоро очаквайте интервю с директора на ТБА Мирослав Пашов с подробности за новите премиери в театъра, любимите постановки на публиката, ще продължат ли спектаклите на Камен Донев да се играят в ТБА и как актьорите съвместяват театралните си ангажименти с участията си в телевизионни сериали.

Най-четени