Ралф Файнс и Дейвид Кроненберг с награди за цялостно творчество 27.10 | 10:27

Наградата за най-добър филм на Лондонския кинофестивал спечели "Трябва да поговорим за Кевин"

От Олга Андреева

Филмът, който грабна наградата за най-добър филм на Лондонския кинофестивал, разказва за проблемните отношения на една майка със сина ѝ.

"We Need to Talk About Kevin" ("Трябва да поговорим за Кевин") с участието на носителката на "Оскар" Тилда Суинтън, който впечатли критиците на премиерата му на кинофестивала в Кан през май, е режисиран от Лин Рамзи по едноименната книга на Лайнъл Шрайвър.

Сред другите състезаващи се за наградата филми бяха "Потомци" с участието на Джордж Клуни и спечелилият наградата на кинофестивала във Венеция "Фауст".

Награди за цялостно творчество получиха Ралф Файнс и Дейвид Кроненберг, съобщи БТА, цитирайки Reuters. Файнс получи признание за "уникална кариера", съчетала хитови филми и високо професионални драми, а Дейвид Кроненберг взе почетната награда на Британския филмов институт за филми, "изследващи тъмните импулси и вътрешния живот на героите".

Аржентинският режисьор Пабло Джорджели получи наградата за най-добър дебют за филма "Las Acacias".

Ролята на актрисата Кандиз Рийд в "Junkhearts" ѝ донесе награда за най-добър британски дебют.

За най-добър документален филм беше обявен филмът на Вернер Херцог, в който се разглежда темата със смъртното наказание, "Into the Abyss: A Tale of Death, A Tale of Life" ("В бездната: разказ за смъртта, разказ за живота").

Водещи

Най-четени