Реки от женски сълзи. Уентуърт Милър от "Бягство от затвора" е гей 22.08 | 15:48

Уентуърт Милър, познат на зрителите с главната роля в телевизионната драма "Бягство от затвора", е разкрил хомосексуалната си ориентация

От Кремена Бедерева

Актьорът и сценарист Уентуърт Милър, познат на зрителите с главната роля в телевизионната драма "Бягство от затвора", е разкрил хомосексуалната си ориентация в писмо, с което отказва покана за участие във фестивал в Русия заради приет наскоро от руския парламент закон срещу хомосексуалистите, предаде Reuters.

41-годишният Милър е отказал предложението да бъде почетен гост на Международния филмов фестивал в Санкт Петербург в писмо, публикувано на сайта на Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD) - организация, която следи как медиите представят гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните. "Благодаря за любезната покана.

Като човек, който с удоволствие е посещавал Русия преди и отчасти има руски корени, бих бил щастлив да отговоря положително. Като човек с хомосексуална ориентация обаче трябва да откажа", пише Уентуърт Милър в писмото, адресирано до фестивалния директор Мария Авербах.

Актьорът допълва още, че е дълбоко обезпокоен от нагласата и отношението на руските управници към хомосексуалистите. Милър казва, че не желае да присъства на фестивал в страна, в която на хора като него системно се отказва правото да живеят и обичат по свой начин.

През юни руският парламент прие закон, забраняващ "пропагандата" на нетрадиционни сексуални отношения пред непълнолетни и предвиждащ глоби за нарушителите, припомня БТА.

Водещи

Най-четени