Ридли Скот ще екранизира роман на Агата Кристи 14.12 | 19:37

Става въпрос за"Убийство в "Ориент експрес"

От Ивайло Коралски

Режисьорът Ридли Скот ще продуцира екранизацията на криминалния роман на британската писателка Агата Кристи "Убийство в "Ориент експрес", съобщи Movieweb. 

Задно с Ридли Скот над филма ще работят продуцентите Саймън Кинбърг ("Елизиум") и Марк Гордън ("Спасяването на редник Райън").

С производството на лентата ще се заеме киностудия Fox. 

Сценаристите, които ще адаптират за големия екран произведението на Агата Кристи, още не са определени. Не се съобщава също кой ще режисира лентата, нито кои актьори ще бъдат привлечени в проекта.

Романът на Агата Кристи "Убийство в "Ориент експрес" е публикуван за пръв път през 1934 г. Той е част от серията произведения, в които главният герой е белгийският детектив Еркюл Поаро. Общо за периода 1920-1975 г. са излезли 33 романа и 51 разказа от тази поредица.

Романът е едно от най-известните произведения на Агата Кристи. Екранизиран е няколко пъти, а през 2006 г. по мотиви от него излиза компютърна игра, отбелязва БТА.

Първата игрална версия на романа е от 1974 година. Заснема я режисьорът Сидни Лъмет, а главната роля е поверена на Албърт Фини. За изпълнението си във филма Ингрид Бергман получава "Оскар" за поддържаща роля.

Водещи

Най-четени