Ринго Стар дарява барабаните си на болен тинейджър 04.04 | 21:04

Звездата с радост се включва в благотворителни инициативи

От Георги Георгиев

Легендарният член на Beatles Ринго Стар се срещна със 17-годишния Алекс Кип, който страда от Синдром на Турет в "Хард Рок Кафе Лос Анджелис", съобщава сайтът Music-news.com.

Срещата, състояла се между двамата миналата седмица, е била част от партньорството между веригата заведения и фондацията "Make-A'Wish". Стар е подарил на Алекс барабаните си с марка "Ludwig", след което двамата са свирили на тях заедно.

Алекс свири на барабани от осемгодишен и в продължение на години е искал да се срещне с Ринго Стар. Миналата година родителите му се обръщат към благотворителната фондация, за да сбъднат желанието на сина си. Бащата на Алекс споделя, че синът му дори е сънувал срещата си със звездата още преди да знае, че тя ще стане реалност. Следващата цел на 17-годишното момче е да се научи да свири песента на Beatles "I Am The Walrus", за което вече е получил ценни съвети от Ринго Стар.

Музикантът участва активно в инициативите на фондацията, която приема молби от деца, повечето, от които страдат от животозастрашаващи болести. Ринго Стар е и автор на дизайна на тениски, които ще бъдат продавани във веригата на "Хард Рок Кафе". Приходите от продажбите ще бъдат използвани от фондацията на музиканта, наречена "Lotus”, която директно спонсорира "Make-A-Wish”.

Водещи

Най-четени