Робин Гиб загуби битката с рака 21.05 | 08:08

Музикантът дълго време се бори за живота си

От Елена Кирилова

Робин Гиб от Bee Gees почина след дълга битка с рака, потвърди семейството на музиканта.

Легендарният певец, който беше на 62 г., се бореше с рак на дебелото черво и с рак на черния дроб през последните години. След като преди време бе обявено, че Гиб е направил "грандиозно възстановяване”, той скоро се сблъска с ужаса от появата на втори тумор, съобщава NME.com.

Миналия месец Гиб изпадна в кома, след като разви пневмония поради усложненията на другата си болест. След като се събуди, изпълнителят поиска да поговори със семейството си. Днес обаче близките му съобщиха, че болестта е надвила.

"Семейството на Робин Гиб от Bee Gees съобщава с голяма тъга, че Робин почина днес след дълга битка с рака и чревна операция”, гласи съобщението.

Кариерата на певеца започна, когато той формира Bee Gees заедно с братята си Бари и Морис през 1958 г.  Триото се радваше на успех през следващите 6 десетилетия, в които създаде хитове като "Stayin’ Alive” и "I’ve Gotta Get A Message To You”.

Наскоро Гиб композира и своя дебют в класическата музика, наречен "The Titanic Requiem”. С произведението музикантът искаше да отбележи 100-годишнината от потъването на кораба "Титаник”.

Водещи

Най-четени