Робокоп надви конкуренцията 12.02 | 08:03

Лентата оглави българския бокс-офис

От Теодора Кокаланова

Римейкът по познатия от 1987 година филм на Пол Верховен – "Робокоп" застана начело на класацията на най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. В първият си уикенд на екран филмът е гледан от 10 484 зрители и има 89 669 лева от билетите им.

В шедьовъра, дело на бразилския режисьор Хосе Падиля и сценариста Джошуа Зетумър участие вземат Джоел Кинаман, Гари Олдман, Майкъл Кийтън и Самюел Джаксън.

На 2-ра позиция са катерицата Сръдльо и нейните приятели от 3D анимацията "Крадци на ядки". За 17-те дни на екран озвучената на български история за нападението в магазин за ядки е видяна от 31 965 души и има 276 935 лева приходи.

Филмът с героя от романите на Том Кланси - "Джак Райън: Теория на хаоса" е на трето място по зрителски интерес. Борбата срещу "вечния враг" в романите на Кланси е гледана от почти 27 000 зрители.

Новото попълнение на триизмерната анимация - "Lego: Филмът" отбелязва скок с 4-тото си място. Филмът, дело на създателите на "Облачно с кюфтета", разказва историята за фигурката Емет, която спасява света, изправяйки се срещу Лорд Бизнес.

"Легендата за Херкулес" е на 5-а позиция. Вече месец екшънът е на екран у нас и е гледан от 51 233 души и има 477 855 лева от билетите им.

Шестата и седмата позиция се заемат съответно от "Аз, Франкенщайн” и "Вълкът от Уолстрийт". Поредната история за човека, създаден от множество тела, продължава да бъде актуална. Тя ни пренася в началото на 19-ти век и продължава в по-ново време.

Екранизацията по автобиографията на брокера Джордан Белфорт от Мартин Скорсезе с Леонардо Ди Каприо в главната роля също продължава да бъде предпочитана от киноманиаците.

Филмираната театрална пиеса на Трейси Летс с участието на Юън Макгрегър, Крис Купър, Джулиет Луис, Мерил Стрийп, Сам Шепърд, Джулия Робъртс "У дома през август" е на осма позиция, следвана от "Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха".

Последната позиция в класацията принадлежи на "Джъстин и рицарите на честта", гледан от 25 863 зрители, с 229 849 лева приходи, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени