Род Стюарт тръгва по пътя на "Титаник" 15.11 | 20:10

Ще се качи на кораб, който ще измине фаталния маршрут на „Титаник“ отпреди 100 години

От Олга Андреева

За 100-годишнината от потъването на "Титаник" певецът Род Стюарт е решен да се качи на кораб, с който да измине същия маршрут.

В памет на загубените 1 500 човешки живота при потъването на кораба, след сблъсъка му с айсберг в средата на Атлантическия океан, Стюарт ще направи специален круиз през април 2012 г., съобщи Contact Music.

"Много бих искал да се кача на някой от корабите, които ще преминат по маршрута на "Титаник". Невероятно е, че следващия април се навършват 100 години", коментира изпълнителят.

"Все още не съм решил на кой кораб да се кача. Единият ще тръгне от Саутхемптън към Ню Йорк, следвайки абсолютно точния маршрут, а другият ще плава от Ню Йорк до Халифакс, където потъва "Титаник" и обратно".

При всички положения обаче 66-годишният Стюарт, който стана баща за осми път през януари, ще пътува сам, тъй като съпругата му Пени Ланкастър страда от морска болест и се прежалва само за круизи в Карибско море.

На въпрос дали не се страхува, че с това пътешествие предизвика съдбата, певецът заяви: "Не, нещата са се променили от 1912 г. Айсбергите вече не достигат толкова далече на юг, а дори и да се случи, ги взривяват."

Най-модерният пътнически кораб за своето време, "Титаник", смятан за "непотопим", потъва на първото си плаване през Атлантика на 15 април 1912 г., след като се сблъсква с айсберг. Загиват около 1 500 души, около 40 от тях – българи. Оцеляват почти всички, пътували в първа класа. 

Водещи