Рокфестивалът "Берксток" се завръща с млади групи 10.04 | 09:49

След седем години прекъсване Берковица отново посреща рок на открито

От Олга Андреева

След седемгодишно прекъсване поради финансови затруднения рокфестивалът "Берксток" ще бъде възобновен – с много млади групи и с безплатен достъп на публиката.

Той ще се състои в Берковица на 20, 30 юни и 1 юли, в него ще участват 40 рок групи от България и чужбина, а наградите за победителите ще са парични и музикално оборудване. Фестивалът ще се предава на живо в интернет.

На 1 юли музикантите и феновете ще посрещнат изгрева на слънцето и празника July Morning с песни и танци около сцената на фестивала.

В съпътстващата програма на фестивала са включени демонстрационни мачове но ръгби, мини-мотокрос и други прояви, съобщават за БТА организаторите.

Гостите на фестивала ще могат да разпънат палатки на поляна в близост до сцената, а също да се настанят и на хотел в Берковица. Те ще могат да ползват басейн и тесинкорт.

"Берксток" е основан през 1998 г. и до 2005 г. се е провеждал редовно. В годините 2006-2008 г. фестивалът се провежда на същото място под името "Беркрок". Заради финансови трудности през последните три години фестивалът не се провежда. 

Водещи

Най-четени