С какво Бионсе ядоса НАСА 01.01 | 16:26

Какво толкова е правилата певицата

От Кремена Бедерева

Представители на НАСА разкритикуваха Бионсе за включването  в нейна песен от новия й албум на запис от трагедията със  совалката "Чалънджър", която се взриви малко след старта през  1986 година, отнемайки живота на 7-членния екипаж, предаде АР.

"Катастрофата с "Чалънджър" не трябва да бъде припомняна с насмешка", съобщи прессекретарката на космическото ведомство  Лорън Уорли. В своята песен "ХО" Бионсе използва откъс от Центъра за  управление на полетите на НАСА, в който се обявява "голяма  неизправност" като причина за взривяването на космическия  апарат. Във версията на поп примата тя използва същите думи, за  да опише пропадналата й любовна връзка. НАСА получила стотици оплаквания от семействата на  загиналите астронавти и от обикновени граждани след използвания  от Бионсе документален откъс. 

"Катастрофата с "Чалънджър" е важна част от нашата история,  едно трагично напомняне, че усвояването на космоса е начинание с много рискове и то никога не трябва да бъде омаловажавано от  когото и да било", се казва в прессъобщението на НАСА, припомня БТА. Сред възмутените от семпъла на Бионсе бе и вдовицата на  загиналия командира на екипажа Дик Скуоби - Джун.  Бионсе пусна своя едноименен "визуален" албум в края на  миналата година. В него бяха включени 14 песни и 17 видеоклипа. В песента "ХО" се разказва за една пропаднала любовна връзка и  нуждата от това хората да оценяват нещата, които имат, защото  животът поднася всякакви изненади, припомня агенцията.

Водещи

Най-четени