С кои страни ще мерим сили на Евровизия 31.01 | 16:46

България попадна във втория полуфинал

От iNews.bg

След големия успех на миналогодишното издание на Евровизия на Поли Генова, феновете на песенния конкурс като че ли започнаха да вярват, че финалът не е съвсем предрешен. Със сигурност и тази година ще заложим големи надежди на представянето си. Българският участник ще трябва обаче да пребори конкуренцията на музикантите от Малта, Холандия, Македония, Сърбия, Дания, Русия, Румъния,Унгария, Австрия, Ирландия, Швейцария, Естония, Израел, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия и Беларус.

В Коронната зала на Киевската градска администрация беше изтеглен жребият за полуфиналите на конкурса Евровизия 2017. България попадна във втория полуфинал, който ще се състои на 11 май 2017 г., съобщава ТАСС.

В първия полуфинал, който ще е в Киев на 9 май, на сцената ще излязат изпълнителите от Черна Гора, Финландия, Грузия, Португалия, Белгия, Швеция, Албания, Азербайджан, Австралия, Кипър, Словения, Армения, Молдова, Чехия, Латвия, Гърция, Исландия и Полша.

Общият брой на участниците тази година ще е 43-ма. Точният ред на гастролите на полуфиналистите ще бъде обявен малко по-късно, като финалът е предвиден за 13 май. 

Водещи

Най-четени