СКАНДАЛЕН СПИСЪК: Ето коя е най-оборотната чалга певица 29.11 | 11:44

Във Facebook лъсна списък с хонорарите на фолк дивите

От Гергана Златкова

За това каква сума прибират на участие поп фолк звездите у нас, има изписано много. Досега обаче всичко беше само предположения и слухове. До днес.

Собственик на заведение засне и публикува във Facebook страницата "Поп Фолк-News" таблица с парите, които прибира всеки певец от "Пайнер" за участие.

Тарифите са за юли тази години и са за изпълнение в рамките на 1 час и 15 мин, като изпълнителите с най-висок хонорар отпускат по още 15 минути отгоре. По този начин се "потят" да изкарат хонорарите си цял час и половина.

В списъка изрично е упоменато, че към хонорара се добавят пътни разходи като гориво и нощувка в хотел както за изпълнителя, така и за придружителите му. Някои от певците имат и промо оферти, които са почти на половин цена при първо участие в даденото заведение. Така например фолк певецът Крум или чалга дивата Гергана и Димана предлагат промо оферти. Вместо 2000 лева без ДДС на участие, Крум взима 1000 лв. Гергана пък вместо 2300 прави отстъпка за 1500 лева.

По-високо оборотните "Пайнер" величия като Преслава, Ивана, Глория и Галена обаче, не само че не отпускат допълнително време, а и не падат под 5 хил. Лева. Най-оборотна е Преслава, която според списъка прибира по 7000 лева на участие без ДДС.

С 1000 лева по-малко взимат Галена и Ивана, а Глория е смъкнала летвата на 5000 лева, колкото прибират Анелия и Камелия. Хонорарът на Цветелина Янева е 6 500 лева без ДДС. При постигната договореност със заведенията се изисква заплащане от 50 % предварително. 

1002692

Най-четени