Саддам Хюсеин става герой в боливудски филм 02.05 | 13:08

"От президент до затворник" ще представи по-добрата страна на диктатора

От Олга Андреева

Боливуд ще заснеме продукция за бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин, съобщи АП, позовавайки се на продуцентската компания на филма.

Филмът ще се казва "From President To Prisoner" ("От президент до затворник"), а снимките ще започнат през септември. Вече са избрани местата, на които ще се развива действието.

Актьорът Акбар Кхан, избран да изпълнява главната роля, определя персонажа си като "герой", който се е изправил срещу САЩ. Той споделя, че няма търпение да изиграе ролята, която описал като "голямо предизвикателство".

"За мен Саддам е герой, който се изправя срещу Съединените щати и се бори срещу двойните им стандарти. САЩ го използваха като инструмент. Ще бъде чудесно да застана на негово място, дори и само във филм", казал Кхан пред Mumbai Mirror. Според същото издание филмът ще покаже "светлата страна" на Хюсеин.

Индия бе в добри отношения със Саддам по време на Студената война, а през 2006 г. правителството остро осъди екзекуцията му. След обесването му в много индийски градове се организираха демонстрации.

Paramount Pictures и комикът Саша Барон Коен също работят по филм за Саддам Хюсеин, който обаче ще бъде базиран на текст, написан от самия диктатор. Хюсеин "участва" като герой и в комедийния анимационен сериал "South Park".

Водещи

Най-четени