Сам Мендес най-вероятно ще се завърне за "Бонд 24" 18.02 | 08:42

Агент 007 отново ще бъде "арт"

От Александър Бакалов

Независимо дали сте се прехласнали по изисканата визия на "007: координати Скайфол", или сте останали възмутени от притеснително малкото екшън, няма как да отречете, че двадесет и третият филм за Джеймс Бонд е един от най-успешните в поредицата.

По правило повечето режисьори на филмite за Агент 007 не се завръщат към популярния франчайз, но приходите от над милиард долара, които донесе "Скайфол", са добро основание за Сам Мендес да се направи изключение.

По първоначален план следващите два филма, които условно наричаме "Бонд 24" и "Бонд 25", трябваше да се снимат един след друг и да разказват обща история, а Мендес не беше готов да се откаже от всичките си други проекти и да отдели на Агент 007 четири години от живота си.

В опит да го задържат продуцентите на поредицата се отказаха от тази идея и сега "Бонд 24" и "Бонд 25" ще бъдат напълно самостоятелни.

Тази ситуация вече устройва Мендес и източници, близки до продукцията, твърдят, че сделката с него е финализирана на 75%.

Даниел Крейг, разбира се, отново ще бъде Бонд, а новите попълнения от "007: координати Скайфол" Ралф Файнс, Наоми Харис и Бен Уишоу също ще се завърнат.

По план работата над "Бонд 24" трябва да започне в края на тази или в началото на следващата година.

Водещи

Най-четени