Сауната - място за вдъхновение за Джони Деп 09.05 | 19:43

Образите на Уили Уонка и капитан Джак Спароу са създадени именно там

От Олга Андреева

Актьорът Джони Деп разкри, че създава персонажите за филмите си по необичаен начин. Холивудската звезда призна, че понякога използва сауната като място за усамотение, за да се вглъби в характера на героя си, съобщава сайтът monstersandcritics.com.

Деп установил, че именно сауната и местата със спа процедури му осигуряват нужното спокойствие, за да мисли за характера на филмовите си роли. Някои от най-известните му роли, включително Уили Уонка от "Чарли и шоколадовата фабрика" (2005), са "родени" в сауната.

Пред британския в. Daily Mirror 47-годишният актьор обяснява: "Не можех да си подредя нещата в главата, докато се намирах сред много хора или докато бях навън с приятелска компания.

Уединението ти дава моменти на креативност и някои от моите персонажи действително бяха родени в екстремните условия на жегата в сауната.

В сауната бях сам, на 200-градусова жега, потейки се и пържейки се в собствен сос ... точно така се появиха капитан Джак Спароу и Уили Уонка. Странно е, но определено е добър начин за усамотение."

Водещи