Свети Валентин по време на пандемия - ето как да го отбележите безопасно 05.02 | 10:40

Най-важното е, не забравяйте, че това е просто още един ден

От iNews.bg

Денят на влюбените е точно зад ъгъла и тъй като коронавирусът (и новите му, евентуално по-заразни варианти), който все още продължава да се разпространява по света.

Независимо дали сте двойка, която се е срещнала по време на пандемията , или сте били заедно от години, дори ако прекарвате празника сами, ето как можете да направите Свети Валентин специален, докато сте в безопасност от невидимата заплаха - ковид.

Добри новини! Всички тези идеи също могат да бъдат адаптирани да бъдат виртуални.

Планирайте романтична вечеря за двама.

Прекарайте известно време заедно в кухнята , готвейки заедно любимите си храни. За да запазите правилата на изолация или за да се защитите - поръчайте хранителните си продукти предварително (и не забравяйте да добавите букет с рози)!

Ако единият от вас избере да приготви основното ястие, другият може да сготви мезето или десерта. Не забравяйте да се забавлявате докато готвите и не се притеснявайте да изцапане кухнята, с бой с брашно например.

Научете занаят или направете сам проект

Има ли някой занаят, който си умирате да опитате? Няма по-голям тест за връзка, като да се ангажираме да направим проект за подобряване на дома заедно. Помислете какво искате да промените в дома си и го направете сами - заемете се с табло с общи снимки или табло на мечтите свързано с вашата връзка. Хубавото е, че всички материали могат да бъдат поръчани онлайн.

Можете също така да вземете онлайн клас заедно.

Независимо дали става дума за секси клас за изкуството на съблазняването или за урок "Как да бъдем успешни" , запишете се за събитие, от което вие и вашият партньор се вълнувате, и го направете заедно.

Направете свой собствен киносалон

Запасете се с любимите пуканки и бонбони  и се настанете удобно на дивана за филмов маратон. 

Напишете любовно писмо един на друг.

Запалете няколко свещи, включете музика, вземете химикалка и хартия и напишете любовно писмо до партньора си. Ако се опитвате да бъдете допълнително романтични, можете да ги прочетете на глас, след като приключите.

Ерген? Напишете любовно писмо до себе си! Заслужаваш го.

Изнесете срещата си на открито.

Независимо дали сте двойка, която обича да прави пикник в парка или намира най-романтичната гледка в екскурзия, намерете дейност на открито, която и двамата обичате, и направете деня специален, като го прекарате на открито. Като се разходите в любимия си парк и приготвите домашни бонбони във формата на сърца например.

Пресъздайте първата си среща - с добавеното предизвикателство да останете у дома.

Опитайте се да създадете същите тези пеперуди в стомаха от първа среща в собствения си хол! Това е внимателен начин да покажете, че си спомняте първия път, когато двамата сте били на среща, докато все още сте в безопасност. 

Ако празнувате сами:

Денят на влюбените е празник, който празнува любовта, така че защо да не си покажете малко любов, като изпробвате онази маска за лице, която винаги отлагате, отпуснете се - поръчайте си любимата нездравословна храна и се насладете.

Нямате нужда от партньор, който да ви купи онова бижу, което сте гледали! Купете си го, опаковайте го и го отворете на Свети Валентин като подарък за себе си.

Изключете телефона си и отделете малко време за себе си.

Най-важното е, не забравяйте, че това е просто още един ден.

Независимо дали сте сами или празнувате с партньора си по начин, който не сте си представяли, просто не забравяйте, че Свети Валентин е просто още един ден, за да покажете на хората около вас, че ги обичате, и да покажете на себе си малко любов. Колкото по-малко натиск оказвате върху него, толкова по-малко стресиращо ще бъде.

Водещи

Най-четени