Световните шампиони: Знаехме, че ще ги разбием 04.04 | 17:57

SkilleR и Pe4enkata разказаха за Beatbox Battle World Championship 2012

От Мартина Панайотова

Александър Деянов -SkilleR и Адриана Николова - Pe4enkata станаха световни шампиони на провелия се в Берлин на Beatbox Battle World Championship 2012 и накараха цяла България да се гордее с тях.

Гордеем се с тях и ние, защото двамата симпатяги показаха, че общественото внимание би могло да се привлече дори и без да са намесени дребни, битови скандали, голи цици (с извинение) или някакви странни физически особености.

Двамата бийтбоксъри посяха в сърцата ни радостта от това, че те спечелиха световно признание само и единствено благодарение на таланта и желанието си за победа. Затова се надяваме, че ще ни радват още по много поводи.

SkilleR и Pe4enkata гостуваха в bTV тази сутрин, където казаха по няколко изречения за турнира и за бийтбокса.

"Това състезание засега е най-голямото за бийтбокс в света и се провежда на три или четири години. Имаше две категории – за мъже и за жени. Аз участвам на такова състезание за пръв път, но си знаех, че със Сашо ще ги разбием", коментира гордата победителка.

"Запалих се от един приятел преди три години и половина. Учих се постоянно. Постоянството е много важно", разказа 17-годишната Адриана.

Оказа се, че семейството й е също музикално – майка й е пианистка, а баща й свири на кларинет, а , като самата тя сподели, учи в профилирано музикално училище оперно пеене.

Skiller вече е добре познато име в бийтбокс средите по света – миналата година той спечели годишното състезание по бийтбокс, като тази година счупи собствения си рекорд и покори най-големия контест изобщо.

"На него се бяха събрали най-големите шампиони от цял свят – имаше няколко френски, няколко немски, няколко английски. Състезанието продължи 13-14 часа, което бе доста изморително. Само момчетата бяха към 90 човека", разказа Skiller.

"За едно бийтбокс изпълнение наистина е необходима много сила и към 4 часа през нощта вече всички бяхме доста изморени."

"Бийтбокс състезанието далеч не се изчерпа с това кой прави по-добър бийтбокс. Това е състезание на по-добрата психическа подготовка, начин на живот и характер. Много са елементите, които човек трябва да притежава, за да успее на едно такова състезание," коментира симпатягата, който се е превърнал в един от любимците на публиката и извън бийтбокса се занимава с театър и разни музикални проекти.

В България бийтбоксът е сравнително нова територия, но Сашо и Ади доказаха, че страната може да се нареди на челни позиции в света и гордо да забие своето знаме на сцената на тази хоп-хоп дисциплина.

Водещи

Най-четени