Секс скандалът с Полански "лъсва" черно на бяло 10.10 | 13:43

Потърпевшата от скандала, някогашната 13-годишна тийнейджърка, пише мемоари

От Олга Андреева

Жената, която като 13-годишна тийнейджърка се оказва в центъра на скандала с режисьора Роман Полански от 1977 г., ще разкаже своята версия на историята в книга.

47-годишната днес Саманта Геймър е започнала да пише книга със заглавие "Момичето: Да излезеш от сянката на Роман Полански", която трябва да излезе през есента на 2013 г., съобщи Reuters.

"Предлагам историята си днес без гняв, а с конкретна цел – разказвайки я в детайли, да възстановя идентичността си", казва Саманта. "Аз съм повече от "момиче, жертва на сексуално насилие".

79-годишният Полански е арестуван в Лос Анджелис през 1977 г. по обвинение в секс с непълнолетна. След като се признава за виновен, започва да живее и работи във Франция, за да избегне по-големи наказания в САЩ.

По-късно Геймър съди Полански за сексуално посегателство и емоционален стрес и с това изглеждаше сякаш делото е приключило.

През 2009 г. обаче спечелилият "Оскар" режисьор за драмата си "Пианистът" беше арестуван в Швейцария по искане на американските власти.

В крайна сметка той успя да си издейства екстрадиране до Лос Анджелис и се върна в дома си във Франция. В документален филм от миналата година Полански се извини на Геймър, като заяви, че тя едновременно е станала жертва на престъпление и жертва на пресата. Той продължи да режисира филми, като последните му са "The Ghost Writer" и "Carnage”.

"С написването на тази книга най-накрая ще бъдат оставени на мира призраците от всичките тези години и ще бъде отговорено на много въпроси, които останаха без отговор", казва издателят от Atria Books Джудит Кър.

Водещи

Най-четени