Семейство Обама запалиха светлините на коледната елха във Вашингтон 02.12 | 07:48

Силна буря през февруари изкорени старото "национално" дърво, което американците обкичват за Коледа

От Деляна Петкова

Президентът на САЩ Барак Обама, заедно със семейството си, запали светлините на коледната елха в центъра на Вашингтон. Тази церемония се превръща в традиция за американските президенти, които от 1923 година насам присъстват на празничното събитие, пише АФП, цитирана от БТА. 

Именно на това наблегна и днешният президент на САЩ в своята реч пред хилядите хора, събрали се в парка южно от Белия дом. Паркът носи името "Елипсата", а точно в средата му е засаден син смърч, който всяка година е обкичван от хиляди гирлянди и лампички.

Тази година имаме съвсем ново дръвче, коментира Обама и припомни, че силна буря през февруари събори старото дърво, засадено през 1978 година. "То не е толкова голямо като предишното и ще мине време, преди да порасне, но ние знаем, че тази традиция е много по-важна от едно дърво", допълни той.

В този празничен сезон на годината си спомняме отново на връзките, които ни обединяват - като членове на една фамилия, като съседи, като американци, какъвто и да е цветът ни, вярата ни или възгледите ни. Да си спомним, че сме едно семейство, призова още президентът на САЩ.

След това първата дама Мишел Обама, дъщерите Саша и Малия и тъщата на президента, Мариан Робинсън, която вчера президентът шеговито нарече Първата баба на нацията, включиха светлините на украсата.

Водещи

Най-четени