Семейството на Майкъл Джексън поиска ново дело срещу промоутърите на AEG Live 04.12 | 19:47

Майката на Джако смята, че компанията организатор е отговорна за смъртта му

От Лазар Тодоров

Семейството на покойния Крал на попа е подало документи в съд в Лос Анджелис, с които става ясно, че искат да заведат ново дело срещу компанията AEG Live, съобщи БТА.

Катрин Джексън е решена да убеди съдебните заседатели, че компанията организатор на концертите в Лондон е отговорна за смъртта на сина й през юни 2009г. Това е въпросната компания, с която певецът планираше да се завърне на музикалната сцена.

Лошо поведение на журито, сериозни процедурни грешки в предишния процес и наличие на нови доказателства са няколко от причините, които изтъква майката на Джако като основание за ново дело.

83-годишната Катрин Джексън, която е настойник на трите деца на Майкъл Джексън, настоява, че не е получила справедлива възможност да докаже, че промоутърите AEG Live са проявили небрежност, наемайки д-р Конрад Мъри за личен лекар на сина й.

Мъри бе осъден на четири години затвор за непредумишленото убийство на Краля на попа през ноември 2011г. В края на октомври тази година кардиологът бе освободен предсрочно, след като излежа половината от присъдата си.

На 2 октомври съдебното жури реши, че компания AEG Live няма вина за смъртта на Майкъл Джексън и не е проявила небрежност с наемането на Конрад Мъри за негов личен лекар.

През ноември Катрин Джексън подаде съдебни документи за обжалване на присъдата, преди сега да заведе иск за ново дело.

Водещи

Най-четени