Сестрата, издала бременността на Кейт, се е обесила 13.12 | 15:32

По китките на ръцете й има следи от наранявания

От Кремена Бедерева

Медицинската сестра, която бе намерена мъртва след телефонна измама на двама австралийски радиоводещи, които искаха да научат новини за херцогиня Катрин, съпругата на принц Уилям, по време на неотдавнашната й хоспитализация, се е обесила, съобщиха световните агенции.

Тялото на 46-годишната Хасинта Салданя, майка на две деца, бе открито на 7 декември от нейна колежка и пазач в общежитията на лондонската болница "Крал Едуард Седми", в която бременната херцогиня Катрин бе лекувана от остри сутрешни пристъпи на повръщане.

Хасинта работеше в същата болница. Тя се е обесила, заявиха от полицията въз основа на доклад за обстоятелствата, при които е настъпила смъртта. По китките на ръцете й има следи от наранявания.

Две бележки са открити в стаята й, а трета бележка - сред вещите й. Обстоятелствата около смъртта й не будят подозрения, увериха от полицията.

Салданя приела обаждането от двама диджеи на 2Day FM, които се представили за кралица Елизабет Втора и престолонаследника принц Чарлз и поискали информация за състоянието на Кейт. Хасинта не се усъмнила и прехвърлила разговора към старшата сестра, която се грижела пряко за херцогинята.

Имитирайки гласа на британската кралица, радиоводещата Мел Грейг запитала как е херцогинята със здравето, припомня БТА, а колежката на Салданя й отвърнала "при мен тя не е повръщала и спи на пресекулки."

Мел Грейг и колегата й Майкъл Крисчън се извиниха за солената шега, но въпреки това бяха отстранени от работа за неопределено време.

Водещи

Най-четени