Силви Вартан: България всеки ден е в моя живот 06.04 | 16:58

Именно тук разбрала, че иска да стане артист

От Надежда Стоянова

Не е тайна, че невероятната Силви Вартан, покорила с таланта си целия свят, изпитва особен сантимент към България. И няма как да е иначе, като се има предвид, че свързва страната ни с прекрасни детски спомени, с родителите си и страхотните пейзажи.

"България присъства всеки ден в моя живот, защото е свързана със скъпите ми спомени за родителите ми, детството ми, пейзажите... Сякаш е било в друго време. Със сигурност е било в друг век, но ми се струва толкова спокойно. За мен това бяха щастливи дни. Макар в един момент нещата да станаха много трудни за родителите и семейството ми, аз като дете съм запазила само любовта и времето, което беше като застинало. Струваше ми се, че това е вечността", разказа певицата пред Георги Тошев по bTV.

Именно в България за първи път ѝ миналo през ума, че иска да бъде артист. Преди много години имала шанса да участва във филма "Под игото" в Копривщица. Ролята ѝ била изключително малка – била част от един ученически клас, и се появява за съвсем кратко. Това обаче било достатъчно, за да попадне в плен на изкуството.

"Много ясно си спомням снимките за филма, защото останах три седмици. Не можете да ме видите много във филма, появявам се само за няколко секунди. Бях част от цял клас ученици, но прекарах много време на снимачната площадка и беше невероятно, бяха като хипнотизирана. В този ден разбрах, че искам да бъда артист", допълва тя.

Когато Силви и семейството ѝ се завръщат в България след падането на Берлинската стена, откриват нещо страшно – празни магазини, огромни опашки за гориво и храна и тотален хаос в болниците и сиропиталищата. Затова решили да направят нещо и създали асоциация, с която да помагат на деца и нуждаещи се.

Водещи

Най-четени