Скорсезе ще екранизира криминален роман 23.11 | 11:13

"Снежният човек" от норвежкия писател Ю Несбьо вече е бестселър

От Олга Андреева

Мартин Скорсезе ще режисира версията за голям екран по бестселъра "Снежният човек".

Носителят на "Оскар" за режисура е потвърдил, че ще се заеме с най-добрия криминален трилър на норвежкия писател Ю Несбьо, превърнал се в бестселър, съобщи Hollywood Reporter.

Несбьо, който е трябвало да одобри кандидатурата на Мартин, не настоява филмът да бъде заснет в Осло, където се развива действието в романа му.

"Снежният човек" е седмата книга от детективската поредицата за инспектор Хари Хуле, издадена през 2010 г. Филмът все още е в начален етап и няма данни кой ще играе антиавторитарното и пристрастено към алкохола ченге, което разследва няколко зловещи убийства, извършени все в деня, когато пада първият сняг.

От своя страна Мартин, чийто нов филм "Hugo" излиза по кината на 2 декември, има още няколко проекта за реализиране, сред които религиозната драма "Silence And The Irishman", римейка на "Комарджията" "The Wolf Of Wall Street" и биографичен филм за Франк Синатра.

На български език от Несбьо са преведени и издадени от "Емас" книгите "Пентаграма”, "Немезида” и "Червеношийката”, в които главно действащо лице е инспектор Хари Хуле.

Водещи

Най-четени