Смъмриха Кейт и Уилям – харчат много 17.03 | 11:45

Кралската двойка дала 1 милион паунда за ремонт на дома си

От iNews.bg

Британските таблоиди порицаха принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, че струват на данъкоплатците твърде скъпо. Миналата година двойката похарчи 1.1 милиона паунда за къща с пет спални, но след като се разбра, че са похарчили още толкова за да ремонтират дома си, общественото недоволство все за да се усеща все по-силно.

Кейт и Уилям изобщо не могат да се нарекат пестеливи, само преди дни се завърнаха от луксозна почивка на Малдивите, където плащаха по 9 хиляди паунда на седмица за наетата вила, предаде британският Mirror.

Наскоро пък Кейт си позволи друга почивка, а Уилям получи значителна отстъпка в университета Кеймбридж за курс по земеделие, който беше записал. Кралското семейство е непрекъснато критикувано за големите си разходи и то с основание. Но младата двойка сякаш засега държи рекордите по безразсъдно пръскане на пари.

Според последния финансов отчет на Бъкингамския дворец, разходите на членовете на кралския двор са се увеличили от 900 000 паунда на 33.3 милиона само за една година. Сериозна част от тази сума е била похарчена за реновирането на апартамент А1 в Бъкингамския дворец, който е даден на Кейт и Уилям след сватбата. Там са сменени отоплението, водопровода и окабеляването – за 600 000 паунда, 400 000 паунда са похарчени за нов покрив, а 100 000 паунда са били заплатите на работниците, направили ремонта.  

Водещи

Най-четени