Снимки по изгрев 19.12 | 10:19

Чаровните актриси Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер и Яна Титова направиха промо фотосесия на новия си филм „Джулай“

От Мартина Панайотова

Приятелките Ана и Джу решават да се отправят на лудо лятно пътешествие, за да си припомнят хубавите дни и да посрещнат Джулай морнинг на морския бряг. По пътя към тях се присъединява Лили, и купонът започва – безкрайни нощи край лагерния огън, стари приятели и неочакван обожател.

Идилията обаче е разрушена, когато местен полицай ги моли да напуснат плажа, а нагли мутри и незабравени конфликти помрачават почивката им.

Черешката на горчивата торта е млада украинка, която трите жени се опитват да спасят от безскрупулни трафиканти на хора. Останали без защитата на закона, от тях самите зависи дали ще позволят да бъдат жертви, или ще поемат справедливостта в свои ръце.

Ако вече ви стана интересно, веднага уточняваме, че това е сюжетът на новия български филм "Джулай" на режисьора Кирил Станков и с участието на чаровните актриси Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер и Яна Титова.

Премиерата му е планирана за края на февруари, като подробностите тепърва ще се разберат. Ние обаче получихме възможност за малко информация в аванс, която получихме в студиото, в което актрисите заснеха фотосесия за промо плакатите на филма. За нея ни разказа фотографът Михаил Вучков – Мишо, които се бе заел с отговорната задача за представянето на визията на филма пред широката публика.

"В момента снимаме две версии на плаката за пресклипинга, който ще бъде разпространен. Основният плакат е вдъхновен изцяло от сюжета на филма, който разказва за три еманципирани жени - смели и героични, които до някаква степен са недоволни от състоянието, в което са.

Филмът се казва "Джулай", като както издава заглавието, времето, в което се развива филмът е именно празника Джулай морнинг. Идеята на плаката е да предаде максимално точно именно настроението, което струи от лентата, за да може хората да се ориентират за какво точно става въпрос.

Като композиция сме избрали тях трите, скачащи върху една скала на фона на морето по изгрев слънце. Това придава едно усещане за свобода, за волност, за самостоятелност.

Колкото до стила на самите актриси, във филма те са доста небрежни. Външният им вид се доближава максимално до културата на хората, които посрещат Джулай морнинг. Спортно, неглижирано облекло, в което няма толкова мода. Те даже изглеждат малко мъжкарани – точно като в самия филм.

Вторият плакат, който снимаме, пак е с участието на трите главни действащи лица. Той е по-изтънчен, по-женски, защото във филма все пак говорим за еманципация. Адресиран е до жените, които живеят в града. В него ние отново сме инспирирани от техните героини, но те са много по-градски там.

До някаква степен напомня 70-те – именно епохата, в която започва да се празнува Джулай Морнинг.

Интересно за втората визия е и това, че тя е провокирана от една брутална сцена, в която героините нападат група мутри, запалват им къщата, убиват ги и след това бягат от България. Именно тази провокация искахме да покажем в кадъра – те са женствени, но в същото време държат ключови предмети от сцената – резачка, лопата и вибратор. Колкото до последното, вибраторът в случая е оръжие при борбата с мутрите."

Стилисти на сесията са Антония Йорданова и Персиян , фризьор - Зоран и коса - Антония Маркова.

Повече подробности за самия филм ще разберете скоро, а сега ви предлагаме да влезете в галерията на Jenite.bg, където може да видите любопитни снимки от мейкинга.



Водещи

Най-четени