Снимките на „Непобедимите 2“ в Банско продължават 01.11 | 10:42

Временно са преустановени снимките на язовира Огняново след трагичния инцидент там

От Олга Андреева

Nu Image/Millennium Films излязоха с официално становище по трагичния инцидент от миналата седмица, когато при снимки на "Непобедимите 2" в България загина един каскадьор, а друг беше тежко ранен.

Първоначално беше съобщено, че жертвите от инцидента са дубльорите на Джет Ли и Силвестър Сталоун, но сега беше потвърдено, че трагедията се е разиграла на втората снимачна площадка в България (на язовира Огняново), която се намира на два часа от основната снимачна площадка в Банско, посочва Digital Spy.

В същото време в Банско са снимали водещите актьори в продукцията, посочва ComingSoon.net.

Загиналият при взрива мъж е Кун Лю, а Нуо Сун е ранен тежко. Официалното изявление на Nu Image/Millennium Films гласи: "Изразяваме нашите дълбоки съболезнования на семейството на Кун Лю. Съчувстваме и на Нуо Сун, който беше тежко ранен при същата експлозия. Информираха ни, че състоянието му е стабилно. Транспортиран е в Мюнхен, Германия, където ще получи висококачествени медицински грижи от най-добрите специалисти".

От компанията посочват, че някои български вестници погрешно са съобщили, че в инцидента са били замесени дубльорите на Ли и Сталоун и подчертават, че по време на взрива нито един от тези дубльори не се е намирал в близост до втората снимачна площадка, нито някой от основните актьори или режисьора Саймън Уест.

Снимките на втората снимачна площадка на "Непобедимите 2", където се разигра трагичния инцидент, временно са спрени, но се очаква скоро да бъдат възобновени. Снимките в Банско не са прекъсвани.

"Непобедимите 2" трябва да излезе по кината през август 2012 г. 

Водещи

Най-четени