Софи в страната на чудесата 07.06 | 11:26

Участието на Софи Маринова на "Евровизия" на документална лента

От Мартина Панайотова

"Софи в страната на чудесата" се нарича документалният филм за участието на Софи Маринова на "Конкурса за песен Евровизия", съобщиха от БНТ. Лентата ще бъде излъчена на 10 юни.

Камерата следва Софи навсякъде и запечатва моменти на неочаквани откровения по време на финалите в Баку. Стилът на разказа е от самата изпълнителка, защото през цялото време на престоя си тя споделя, че се чувства като в приказен сън и по детски се радва на всичко, което се случва около нея.

Филмът е една от най-искрените изповеди на певицата, която дори след неуспешното си участие във втория полуфинал успява да запази възторга си към събитието и твърди, че онова което се е случило с нея на сцената и зад кулисите е най-прекрасното нещо, което е преживявала. Дори споделя, че е готова да участва пак и пак.

Във филма зрителите ще видят интервюта с победителката от Швеция Лорийн, с Бурановските баби и с Желко Йоксимович от Сърбия. Камерата надниква в света на шеметните партита и вълнуващи срещи през целия период на репетиции и конкурсни вечери .

Екипът реализирал филма е: автор - Драгомир Драганов ("Град на мечти"), оператор – Васко Йотов, режисьор - Станислав Терзиев.

Водещи

Най-четени