Спокойно, ще има Spirit of Burgas 20.07 | 12:13

Организаторите предвиждат засилени мерки за сигурност в трите дни на събитието

От Мартина Панайотова

Няма отменени участия на артисти в програмата на Spirit of Burgas 2012, увериха днес организаторите на фестивала. Изявлението бе направено по повод трагичния инцидент на летище "Сарафово" и последвалите запитвания.

"Изказваме най-искрените си съболезнования към семействата и близките на жертвите и се надяваме всички пострадали и ранени да се възстановят и преживеят шока максимално бързо.

Искрено вярваме, че с общи усилия и взаимна подкрепа можем да преодолеем този труден и трагичен момент, на който, за съжаление, станахме свидетели”, каза днес изпълнителният диркетор на фестивала Стефан Еленков.

"До момента няма нито едно отменено участие на артист, част от програмата на петото издание на Spirit of Burgas. Всички мениджъри на изпълнители, с които говорим изказват своята съпричастност към трагедията и осъждат остро проявата на насилие и загубата на човешки живот по този безмилостен начин.

Изпълнителите се доверяват на усилията, които полагаме в момента и разчитат, че с подкрепата на Община Бургас ще направим всичко възможно, за да осигурим техния комфортен престой, както и спокойствието на публиката”, увери Стефан Еленков.

Подготовката на фестивала продължава по предварително планираната програма, като не се предвиждат промени в датите и часовете, обявени за всяка от сцените: главна сцена, Solar Dance Arena, Jack Daniel’s Rock Arena, На тъмно FREESTYLE Stage и BraZZoBraZZie.

Ако се наложат бъдещи промени сред имената на артистите, датите и часовете на техните участия, и/или други активности, част от официалната програма на Spirit of Burgas 2012, те ще бъдат своевременно оповестявани на официалния сайт на фестивала.

Информация, която не е публикувана на официалния сайт или официално потвърдена от организаторите на фестивала, не следва да бъде приемана за достоверна.

Екипът на Spirit of Burgas предвижда засилени и специални мерки за сигурност, предвид факта, че тази година се очакват над 25 000 посетители. Ще бъдат положени всички усилия гостите на фестивала да се чувстват сигурно и тяхното спокойно пребиваване на територията на Spirit of Burgas да е гарантирано.

До няколко дни ще бъдат обявени конкретните мерки и действия, които се планират, които ще бъдат осъществени с подкрепата на Община Бургас, местните структури на МВР и всички партньори на Spirit of Burgas.

Водещи

Най-четени