Станаха ясни номинираните за наградите на "БГ Радио" 22.03 | 10:34

Графа, Любо, Дивна, Орлин Павлов и Поли Генова имат сериозни шансове за победа

От Елена Кирилова

На 21 март българските музиканти и изпълнители се събраха в столичен клуб, за да чуят кои са номинираните за тазгодишните десети по ред награди на "БГ Радио", които ще бъдат връчени на Световния ден на Земята, 22 април в Зала 1 на Националния дворец на културата.

Повече от 5000 слушатели и почитатели на българската музика избраха кои да са номинираните, като отбелязаха предпочитанията си на уебсайта на радиото. Резултатите от гласуването бяха обявени снощи в препълненото заведение, в което певците чакаха с нетърпение да чуят имената си.

Безспорно най-голям повод за усмивка имаха Графа, Любо, Дивна, Орлин Павлов и Поли Генова.

Последната ще се бори за наградата "БГ Изпълнителка 2012" заедно с чаровната Белослава, Дивна, Рут Колева и Мария Илиева. Мъжкият приз ще отиде при Тома, Орлин Павлов, Миро, Любо или Графа, но това ще решат отново феновете, които отново имат възможността да гласуват на адрес ww.bgradio.net.

Графа, Любо и Орлин Павлов се състезават и като отбор, след като бяха номинирани за "БГ Дуо/Трио 2012". Срещу тях в тежка битка ще се изправят Миро, Криско и Невена, Рут и Белослава, Ъпсурт и дуетът Мариана Попова и Орлин Горанов.

След перипетиите, през които премина Мери Бойс Бенд, музикантите се изправиха с усмивка пред публиката, за да приемат номинацията за "БГ Група 2012". За престижното признание ще се състезават също Акага, Мастило, D2 и P.I.F. За последните това бе единствената номинация за наградите на "БГ Радио".

Тодор Гаджалов пък се оказа единственият мъж в категорията "БГ Дебют 2012". Той се намира в приятната компания на изгряващите Мона, Дивна, Богдана Петрова и Стелияна Христова, за които тази награда може да се окаже сериозно признание.

Доста оспорвана ще бъде конкуренцията и за най-добра българска песен. Тук Графа, Любо и Орлин Павлов отново се записаха с хита "Заедно". Дивна, Миро и Криско не останаха на заден план, благодарение на песента "И ти не можеш да ме спреш". "Мрън, мрън" на Ъпсурт, "На инат" на Поли Генова и "Никой" на Графа също ще се състезават за любимо родно парче.

Влади Ампов се сдоби и с две номинации за "БГ Текст 2012". Песента му с Любо и Орлин Павлов и самостоятелното му парче "Невидим" ще премерят сили с текстовете на "И ти не можеш да ме спреш", "Чуй ме" на Мариана Попова и "На инат".

Може би най-вълнуваща за всички се оказа категорията за най-добър албум, която покани на сцената Мери Бойс Бенд, Любо, Графа, Мариана Попова и Рут.

За десерт остана "БГ Видеоклип 2012", където Иван Москов се представя с "Всяка година по същото време", Васил Стефанов със "Заедно", Валери Милев с "Мрън-мрън", Радостин Събев – Шошо с "И ти не можеш да ме спреш", а Мартин Макариев с "Невидим".

Водещи

Най-четени