Стефан Вълдобрев създава актьорски клас 18.11 | 16:55

На 5 декември в Стара Загора ще се срещне с всички желаещи да станат част от класа

От Олга Андреева

Изявяващият се като артист, режисьор и музикант Стефан Вълдобрев ще създаде собствен актьорски клас в Стара Загора.

За тази цел той ще се срещне на 5 декември с всички, които имат амбицията да се запознаят с пътищата и възможностите при усвояването на трите музи: на киното, театъра и музиката.

Проектът "Открити актьорски класове" среща изявени български артисти със студенти по актьорско майсторство, млади професионалисти и любители на театралното изкуство.

В свободен разговор творци, които работят активно по сцените на страната, но не са преподаватели във висшите училища по изкуствата, споделят своя дългогодишен опит и разказват любопитни случки от творческия процес.

Идеята е на местните куклени артисти, младежката трупа "Николай Бинев" и Фондация "Арт офис", съобщи директорът на Държавен куклен театър - Стара Загора Дарин Петков, цитиран от БТА.

41-годишният Стефан Вълдобрев е роден в Стара Загора, става ясно от сайта му. Изиграл е повече от 40 роли на театралната сцена, по-важните от които Филип в "Приятнострашно" от Я. Борисова (2009), Иван Карамазов в "Братя Карамазови" по Достоевски (2005 г.), Любовникът във "Финале гранде" от К. Донев (2002), Чертожник, Слуга, Хамлет, Силвио, Мегре в "Комедия на слугите" на Т. Москов (2001), Дон Жуан в "Една любов на Жуан" по А.С.Пушкин (1998).

Участвал е в осем игрални филма, между които "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" (2008), "Изпепеляване" (2004) и "Среща" (2003).

Композирал е оригиналната музика за 65 театрални спектакъла, 8 игрални и 4 документални филма. През 1999 г. издава дебютната книга с поезия "Катапулт".

Има издадени 9 албума с авторски песни, сред които "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" (саундтрак) – 2008, "Пропаганда, хромозоми, силикон" (2001), "...към" (1998) и "О-о-обичам те, мила" (1994). 

Водещи

Най-четени