Стивън Кинг пише сценарий за сериал 22.03 | 19:43

Има и идея Кинг да си сътрудничи със своя син Джо Хил

От Елена Коцева

Стивън Кинг в момента води преговори със създателите на сериала "Живите мъртви" за написването на сценарий за епизод от филма, съобщава Contactmusic, позовавайки се на информация от OnTheRedCarpet.com.

Изпълнителният продуцент на сериала Франк Дерабонт е решил да покани Стивън Кинг да напише сценария за един от епизодите от втория или третия сезон на шоуто. Дори се обсъжда идеята Кинг да си сътрудничи със своя син Джо Хил за сценария.

Писателят и Франк Дерабонт са работили заедно няколко пъти досега. Дерабонт е режисьор и сценарист на "Изкуплението Шоушенк" от 1994 г. и "Зеленият път" от 1999 г. И двата филма, базирани на книги на Стивън Кинг, са изключително успешни.

Първият сезон на "Живите мъртви" се радва на добри отзиви от критиката и най-вече на зрителите. Очаква се вторият сезон на сериала да започне през есента на 2011 г.

В момента Стивън Кинг работи върху няколко кратки истории за ТВ адаптации. Романът му "Талисманът", разказващ за момче, което влиза в паралелен свят, вече има телевизионна адаптация. Премиерата на мини-сериала ще бъде също тази година.

Водещи

Най-четени