Стивън Сегал защити проруските сепаратисти 10.08 | 18:00

Звездата се застъпи за хората от Крим и Донецк

От Лазар Тодоров

Американският филмов актьор и музикант Стивън Сегал изнесе концерт в Крим, като окачи на сцената знаме на проруските сепаратисти в Украйна.

Звездата направи невиждан спектакъл за рокерите, които се бяха събрали в Севастопол. Крим беше анексиран от Русия през март. А знамето на самопровъзгласилата се Донецката народна република, основната крепост на проруските сепаратисти в съседната държава бе закачено в един ъгъл на сцената.

При пристигането си на полуострова актьорът  заявил, че според него музиката обединява хората, предаде AFP. Звездата беше изключена от фестивала на изпълнителите на блус в Естония, след като се застъпи за анексирането на до скоро автономната територия.

В интервю през март за руски вестник Сегал заяви, че според него желанието на президента Владимир Путин да защити руснаците, които живеят в Крим, е съвсем основателно. Сегал и Путин, който поддържа имидж на силен мъж, са приятели от дълго време и редовно се срещат, заявиговорителят на руския президент Дмитрий Плесков миналата година по случай посещение на Сегал в Москва, допълва БТА.

Водещи

Най-четени