Стилът на Мишел Обама - новият коз на Hugo Boss 12.06 | 07:22

Модната къща привлече любимия дизайнер на първата дама

От Христина Рафаилова

Стилът на първата дама на САЩ Мишел Обама е новият коз на модната къща Hugo Boss.  

За популярността на бранда ще допринася любимият дизайнер на съпругата на президента Барак Обама – Джейсън Ву, предаде Reuters. 

Германската модна марка привлече Ву в стремежа си да реализира по-големи продажби на женски облекла в САЩ и Китай. 

Hugo Boss са известни с мъжките дрехи. Въпреки това 11% от 3,2 - милиардната си печалба именно на тоалетите за нежния пол и се опитва да разшири пазара си. 

Ву роден в Тайланд и е известен с любовта си към дизайна на женски дрехи. Той основава едноименния си лейбъл в Ню Йорк през 2007 г. Ву става известен с роклята с едно рамо под формата на бръшлян, която Мишел Обама носи на бала по случай първото стъпване в длъжност на съпруга й през 2009 г. Той е и дизайнерът на червения тоалет на първата дама за бала по случай избирането на Обама за втори път за президент.

В понеделник дизайнерът заяви, че възнамерява да създаде за модната къща силна женствена колекция, която да има реципроче на мъжките облекла на бранда авторитет". 

На новото си работно място той ще заема поста на арт директор, отговарящ за женската модна линия. Пърата му колекция ще бъде представена тази есен. Дебютът му като дизайнер на Hugo Boss ще бъде по време на модната седмица в Ню Йорк през 2014 г. 

Водещи

Най-четени