Стинг идва в София на 7 юни 22.02 | 11:09

Продажбата на билетите на цени от 80 до 200 лева стартира на 25 февруари

От Цвете Тюлева

Всепризнат гений на сцената, обожаван от милиони по цял свят, Стинг пристига за лична среща с българските си фенове на 7 юни. Концертът ще бъде част от турнето "Symphonicity", което музикантът ще удължи, заради изключително успешното си представяне и невероятен интерес.

Потвърдени са допълнителни дати в Европа това лято. След напълно разпродадените концерти в Северна Америка, Европа и Австралия, турнето ще бъде част и от редица фестивали във Франция, Германия, Италия и Източна Европа.

Музикалното гостуване на Стинг у нас със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на българската сцена това лято. Геният ще свири за пръв в България - освен със своя виртуозен бенд и със симфоничен оркестър.

Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор "В” на стадион "Георги Аспарухов”. Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор "А”, на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.

Продажбата на билетите стартира в петък, 25 февруари, а цените ще бъдат между 80 и 200 лева. Можете да ги закупите от Билетен център НДК, ticketpro.bg и партньорската магазинна мрежа.

На концерта си в София, част от турнето
 "Symphonicity", Стинг ще бъде в компанията на невероятните музиканти Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас).

През дългогодишната си самостоятелна кариера и като член на Police, Стинг получава 16 награди "Грами", "Златен Глобус", три номинации за "Оскар", Награда на века на сп. Billboard и Личност на годината 2004 на фондация MusiCares. Той е приет и в световната Зала на славата.

Новите дати на турнето "Symphonicity" са:

2 юни – Будапеща, Унгария

5 юни – Букурещ, Румъния

7 юни – София, България

8 юни – Белград, Сърбия

10 юни – Любляна, Словения

18 юни – Гданск, Полша

22 юни – Мьонхенглбдах, Германия

23 юни – Лайпциг, Германия

25 юни – Салем, Германия

18 юли – Манхайм, Германия

19 юли – Мюнхен, Германия

22 юли – Сен Мало, Франция

23 юли – Ним, Франция

Водещи

Най-четени