Стинг избра Софийската филхармония за концерта си 20.04 | 07:22

Оркестърът ще бъде дирижиран от американката Сара Хикс

От Олга Андреева

Стинг, който ще изнесе концерт у нас на 7 юни е избрал да пее на стадион "Георги Аспарухов” под съпровода на Софийската филхармония, съобщават организаторите на концерта,  София Мюзик Ентерпрайсис.

Софийската филхармония ще бъде дирижирана от младата американка Сара Хикс, която придружава Стинг на част от концертите от световното му турне "Symphonicity Tour 2011.

Сара Хикс е от новото поколение млади диригенти, заставала е пред много престижни симфонични оркестри в САЩ, Европа и Азия, като Националната филхармония /САЩ/, Чикагския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Сан Франциско, Филхармонията на Лос Анджелис, Детройтският симфоничен оркестър, Филхармонията на Корея и други.

Софийската филхармония бе предпочетена и от легендарния музикант от Deep Purple - Джон Лорд, който заедно с тях изнесе втория си концерт в България през октомври миналата година.

Концертът на Стинг в София е част от изключително успешното му турне "Symphonicity Tour 2011, което беше удължено с още няколко дати в Европа и Азия.

Билети за събитието все още могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Водещи

Най-четени