Строят копие на кафенето от сериала "Приятели" 30.08 | 11:27

Феновете на сериала ще могат да поседната на прочутия оранжев диван

От Пламена Вълчева

Минаха 20 години от излъчването на първия епизод от сериала "Приятели", но феновете му продължават да преглеждат от време на време любимите си сцени и да си спомнят култови моменти от филма, с който израснаха. Една добра новина за всички почитатели на 6-мата приятели -  временно копие на митично кафене, в което се събираха Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос ще бъде построено в Ню Йорк, съобщи AFP.

Прословутото оранжево канапе, зеленото кресло и стената от тухли...нищо няма да липсва в заведението "Сентръл пърк", което ще отвори врати от 17 септември до 18 октомври в южен Манхатън. Това бе оповестено от компаниите Warner Bros и Eight o'clock coffee, които си партнират за осъществяването на тази инициатива.

Посетителите няма да могат да беседват с персонажите от сериала, но ще могат да се настанят удобно в канапетата, за да изпият чаша кафе, да участват в конкурс, да си направят снимки и дори да послушат "Smelly Cat" - песента, написана и изпълнена от Фийби в сериала.

Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, който изпълнява ролята на бармана Гюнтер в сериала, обаче ще се появи в кафенето. 
В САЩ първият епизод от сериала "Приятели", който постигна огромен успех в целия свят, бе излъчен на 22 септември 1994 г. от телевизия Ен Би Си. Зрителите проследиха 10 сезона на сериала, който слезе от малкия екран на 6 май 2004 г. Последният епизод от "Приятели" бе гледан от 52,5 милиона телевизионни зрители.

Действието се развива в Манхатън, но сериалът е заснет в Калифорния - в студиата на Warner Bros в Бърбанк, с изключение на заснетия в Лондон финален епизод на четвъртия сезон. 

Водещи

Най-четени