Съдията Дред е гей 28.01 | 18:00

Или поне последния брой на комикса загатва нещо подобно

От Александър Бакалов

Авторите на един от най-популярните британски комикси – "Съдията Дред" - хвърлиха феновете в ужас с намек, че любимият им герой може би е с обратна резба. Иконичният служител на закона, който наскоро се сдоби с успешен нов пълнометражен филм, ще се целува с мъж в новия брой на комикса, който излиза тази сряда и носи многозначителното заглавие "Closet".

Реакциите, не особено изненадващо, бяха доста бурни, а някои фенове заплашиха, че ще изгорят ритуално скандалния брой на комикса.

"Реакциите бяха доста екстремни" коментират от издателството. "Дред винаги е предлагал сатиричен подход към сериозни въпроси. Това е поредният пример за това."

Сценаристът на комикса Роб Уилямс казва, че сексуалността на Дред – каквато и да е тя – е погребана дълбоко под любовта му към закона.

"Кой обаче може да си представи какво би се случило, ако тази сдържаност се срине. Какво пък, Дред наистина може да е гей. Човек не може да види оригиналния дизайн на костюма с всичката тази кожа и вериги и да не види нещо фетишистко в това."

"Комиксите са страхотно място, където да обърнеш внимание на проблеми, като хомофобията" продължава Уилямс. "Стига да останеш верен на образа – а случаят с 'Closet' e такъв – можеш да обърнеш внимание на всякакъв тип проблеми. А ако това предизвика реакция сред хората – още по-добре. Предпочитам една история да бъде провокативна, наместо да се ограничава до – 'И тогава те се сбиха'."

Авторите на "Съдията Дред" най-вероятно си правят майтап, но при всички положения целта е постигната – гарантираме солидни продажби за скандалния брой на комикса.

 

1a055b75-2559-f118-bc6a-e92cbbde5325

Водещи

Най-четени