Съдят Бионсе за 100 млн. долара 14.05 | 12:24

Певицата се отказала от договор за видеоигра в последния момент

От Олга Андреева

Бионсе, която в момента репетира усилено за завръщането си на сцената след едногодишна пауза, ще бъде изправена пред съда.

Срещу изпълнителката е заведено дело за впечатляващите 100 милиона долара от компания за създаване на видеоигри, съобщи сп. Glamour.

От компанията Gate Five твърдят, че певицата се е отказала в последния момент от сделка за 20 милиона долара за създаване на игра с нея в главната роля, "Starpower: Beyoncé”.

Адвокатът на 30-годишната поп звезда твърди, че тя е била в правото си да се оттегли от договора, след като от Gate Five не успели да осигурят средствата, необходими за създаване на видеоиграта.

От фирмата обаче твърдят, че Бионсе се е отказала три дни преди подписване на окончателния договор през декември 2010 г., без да даде предупреждение.

Това е довело до загуби в размер на милиони долари за компанията, която се принудила да съкрати 70 служители, наети да работят по създаването на играта.

Съдията е дал ход на делото, като е преценил, че певицата действително е трябвало да информира по-рано, че възнамерява да се оттегли от сделката.

Самата Бионсе до момента не е коментирала случая.

Водещи

Най-четени