Съдят Парис Хилтън заради бижута 07.04 | 13:02

Светската дама не е върнала взети под наем ценни накити

От Олга Андреева

Богатата наследница Парис Хилтън ще бъде изправена на съд заради взети под наем и невърнати бижута на стойност 60 000 долара, които са били откраднати от дома ѝ, но по-късно открити от полицията, съобщи stv.tv.

През 2007 г. светската дама е взела под наем скъпите накити от Damiani, но те са били откраднати при обира на стойност 2,8 млн. долара в дома ѝ в Лос Анджелис през декември 2009 г.

Миналата година полицията успя да открие и върне на богатата дама всички накити, взети от къщата ѝ, но според съдебното дело, заведено от немската застрахователната компания Allianz, тя все още не ги е върнала.

Според сключеното споразумение Парис е можела да носи бижутата на публични изяви, но през останалото време е трябвало да ги съхранява в сейф или трезор.

Застрахователите твърдят, че тя не само не е направила това, но и редовно е оставяла външната врата на имението си отключена, а алармената система - изключена.

Във вечерта на обира, на 18 декември 2009 г., делото твърди, че Парис е отишла на купон и е оставила бижутата в гардероба си, а входната врата на имението – отключена, което е направило кражбата им изключително лесна.

Най-четени