Съдят Филип Киркоров заради побой над жена 07.12 | 18:24

Известният певец нанесъл побой на режисьорка заради прожектор

От Олга Андреева

Телевизионната режисьорка Марина Яблокова ще съди певеца Филип Киркоров заради нанесен й побой, съобщи ИТАР-ТАСС.

Инцидентът станал на 4 декември в Кремълския дворец по време на репетицията на церемонията по връчването на наградите "Златен грамофон", разказва Яблокова, която работи по този проект от 10 години.

Киркоров се нахвърлил върху Яблокова, когато му показвали декора и правили проба с осветлението за изявата на певеца с оперната прима Ана Нетребко. Киркоров се оплакал, че прожекторът му свети в очите. След като режисьорката му обяснила техническите нюанси, той отговорил, че това не го интересува, заплашил с физическа саморазправа и почти веднага изпълнил заканата си.

Киркоров повалил с удар жената на земята, хванал я за косата и я влачил по сцената, нансяйки й удари в областта на краката, корема и шията.

"Имам страшни хематоми на краката, болят ме ребрата", разказва пред LifeNews Яблокова, която на следващия ден след побоя едва ходела.

Според Нюзру днес лекарите са установили, че 29-годишната жена има сериозни увреждания на гръбначния стълб.

Според заключението на медиците тя е с контузии и кръвоизливи на лявото бедро и дясното коляно, с контузия в лявата половина на долната челюст, с увреждане на шийните прешлени. Има и нараняване на венеца. Оплаква се от постоянно главоболие.

Първоначално Киркоров отричал, но след това негов адвокат поискал да бъде постигнато извънсъдебно споразумение с режисьорката. Яблокова обаче твърди, че е дала време на Киркоров да се извини, а след като той не го е направил, сега въпросът ще бъде отнесен в съда.

Яблокова е подала жалба в полицията, която разследва инцидента. Според режисьорката свидетели на случилото се са хората от техническия персонал.

Водещи

Най-четени