Съдят нелегални издатели на колекция на Елвис 12.02 | 09:49

Използвани са снимки от историческо ТВ представяне на Краля на рокендрола от 1977 г.

От Олга Андреева

Сдружението, което се грижи за наследството на Краля на рокендрола, предприема правни действия срещу двама мъже, които нелегално са продавали бокс сет, състоящ се от DVD и CD на Елвис Пресли, съобщи сайтът Contactmusic.

Организацията "Elvis Presley Enterprises" се занимава с всички права за издаване музиката на покойния изпълнител. Тя твърди, че човек на име Джоузеф Пирзада нелегално е издал и разпространявал бокс сет, който включва и снимки от концертни изпълнения на Елвис Пресли.

В съдебния иск, подаден във Флорида, компанията обвинява Пирзада и друг мъж на име Бъд Глаз, че са продавали и разпространявали колекцията на територията на САЩ без да бъдат оторизирани за това.

Организацията заявява, че снимките, включени в бокс сета, са взети от историческото телевизионно представяне на Елвис Пресли "Elvis in Concert" от 1977 г., както и от други концерти на певеца в Омаха, Небраска и Южна Дакота. Двамата обвиняеми все още не са коментирали случая.

Джак Содън, изпълнителен директор на "Elvis Enterprises", заяви, че организацията няма да толерира никакви посегателства върху правата за интелектуалната собственост на Елвис Пресли.

Водещи

Най-четени