Сюзън Сарандън обяви, че ѝ подслушват телефона 25.04 | 21:09

От години актрисата осъжда участието на САЩ във войните в Ирак и Афганистан

От Олга Андреева

Актрисата Сюзън Сарандън, която от години е известна със своята активна антивоенна гражданска позиция, обяви, че американското правителство подслушва телефона ѝ, съобщи MusicRooms.com.

В рамките на филмовия фестивал Tribeca актрисата разкри, че от Белия дом са ѝ отказали достъп до класифицирана информация, както и че телефонът ѝ е бил подслушван.

"Знам, че съм под наблюдение. Беше ми отказан достъп до класифицирана информация и не знам защо. Вие можете ли да предположите?", запита риторично тя.

Макар че Сюзън твърди, че няма обяснение защо е под наблюдението на американското правителство, вероятно причината е нейната открита кампания срещу водените от САЩ войни в Ирак и Афганистан и дейното ѝ участие в политически кампании от 1980 г. насам.

Преди десет години, през 2002 г., актрисата се присъедини към протест във Вашингтон срещу инвазията в Ирак. Тогава каза: "Трябва да се противопоставим на тази война. Да мразим войната във всичките ѝ форми, независимо дали използваното оръжие е ракета или самолет".

Освен това Сарандън предизвика бившия президент Джордж Буш да каже истината за иракския диктатор Саддам Хюсеин, твърдейки че той не е истинската заплаха за Америка: "Дори съседите му не го смятат за смъртна заплаха, ние също няма причина да го правим".

"Американците не искат война, не искат да жертват децата си, нито децата на Ирак. Осъзнайте го и кажете на хората истината. Ще бъдат загубени много човешки животи в Ирак", заяви тогава актрисата.

Водещи

Най-четени