Тези "Грами" ще са мъжки 06.12 | 12:25

Бой банди и певци ще се борят за тазгодишните статуетки

От Мартина Панайотова

Мъже водят по номинации за наградите "Грами" за 2013 г. fun. Джей-Зи, Кание Уест, Франк Оушън, Mumford&Sons и Дан Ауербах от група Black Keys се съревновават в по шест категории, съобщиха световните информационни агенции.

След като британската поп сензация Адел доминира на церемонията тази година с албума "21", сега мъже водят в категории като албум на годината, в която си съперничат Black Keys с "El Camino", fun. със "Some Nights" , "Мъмфорд енд сънс" с "Babel", Франк Оушън с "Channel Orange", Джак Уайт с "Blunderbuss".

Група fun., чийто хит "We Are Young" доминираше в класациите, са най-популярните номинирани, като могат да получат награда във всички основни категории - най-добър нов изпълнител и песен, запис и албум на годината за "Some Nights".

Black Keys, Чик Къриа и Мигел получиха по пет номинации. Наградите "Грами", смятани за музикалния еквивалент на наградите "Оскар", се присъждат от Националната академия за звукозапис на САЩ.

Сред останалите номинирани тази година са Пинк, Maroon 5 и Кели Кларксън.

Победителите в 81-те категории се определят чрез гласуване на членовете на академията. Призовете представляват позлатена статуетка, изобразяваща грамофон. Те са ръчна изработка и се правят от фирмата "Billings Artworks".

Церемонията по връчването на 55-ите награди "Грами" ще се състои на 10 февруари 2013 г. в Лос Анджелис, припомня БТА.



Водещи