Телевизиите заливат с нова вълна турски сериали 25.01 | 11:12

Зрителите ще избират между "Пепел от рози" и „Езел”

От iNews.bg

bTV и Нова телевизия отново кръстосаха шпаги за вниманието на българския зрител. Вчера и двете национални телевизии стартираха излъчването на два нови турски сериала - "Пепел от рози" тръгна в праймтайма на bTV, а "Езел” - в най-гледаното време на Нова ТВ.

"Пепел от рози" беше анонсиран като един от най-гледаните сериали в южната ни съседка. Звездата в драматичния сериал, създаден от режисьора на "Забраненият плод” Хилял Сарал, е актрисата Берен Саат.

След огромния успех на Саат в ролята на Бихтер от "Забраненият плод” (най-гледаната ТВ програма за първата половина на 2011 г.), тя се превъплъщава в героинята на Фатамгюл в сериала "Пепел от рози".

Новият сериал все още се снима и излъчва в Турция с голям успех. Зрителите ще го гледат всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Обявеният пък за най-скъпия турски сериал "Езел” тръгна от вчера, 24 януари, в ефира на Нова ТВ.

Хитовото заглавие, което е и едно от най-дългоочакваните от почитателите на турските сериали, ще започне с цели два епизода (във времевия отрязък 20:00 – 22:00 часа), а в останалите делнични дни ще се излъчва по един епизод, от 20:00 до 21:00 часа.

Продукцията е отличена с десетки награди и представлява напрегнат разказ за предателството, невинността и желанието за отмъщение – една вълнуваща история, изпълнена с напрежение, романтика, лоялност и решителност.

Настроенията на зрителите, във връзка с новите сериали, които стартират у нас, варират. Във Facebook страницата на bTV се появиха редица потребителски коментари, изпълнени с критики. "Стига вече с турски сериали!" и "Искам българско кино" бяха мненията на част от потребителите.

Други път приеха стартирането на турските продукции доста радушно.

Всичко обаче, в крайна сметка, ще си проличи от рейтингите.

 

Водещи

Най-четени